Συμβουλές για Νέους Ασφαλιστές!

tips4Ως νέος ασφαλιστικός σύμβουλος θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι οι πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων διαφέρουν από τις άλλες πωλήσεις. Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος δεν πουλάει ένα απτό προϊόν αλλά κάτι ιδιαίτερο και πολλές φορές ακριβό και δεσμευτικό.

Γι αυτό και πρέπει να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των υποψήφιων πελατών σας.

Εδώ είναι μερικά χρήσιμα tips για νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Τρόπος Ομιλίας

Για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του πελάτη σας είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τις εκφράσεις και τον τρόπο ομιλίας σας. Είναι χρήσιμο να μπορείτε να ελίσσεστε και να προσαρμόζετε τον τρόπο ομιλίας σας στον τρόπο ομιλίας του εκάστοτε πελάτη σας. Είναι το πρώτο βήμα για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

 

agentΕνημερώστε για την απειρία σας

Πείτε στον υποψήφιο πελάτη ότι δεν είστε έμπειρος αλλά είστε άνετος με αυτό. Εξηγήστε του απλά και γρήγορα ότι έχετε άδεια άσκησης, έχετε εκπαιδευτεί, ελέγχεστε και όταν δεν ξέρετε κάτι το ρωτάτε. Είναι πολύ σημαντικό να δείξετε ότι είστε άνετος με την απειρία σας.
 

Αναφέρετε την συνδυασμένη εμπειρία σας

Το γεγονός ότι είστε νέος στον ασφαλιστικό κλάδο μπορεί να δημιουργεί επιφυλάξεις. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο είναι καλό να τονίσετε στον πελάτη σας ότι δεν είστε μόνος σας. Ότι πίσω από εσάς κρύβεται ένα ασφαλιστικό πρακτορείο ή κάποιος προϊστάμενος ο οποίος θα σας ελέγξει και θα σας καθοδηγήσει.

 

Δείξτε ενθουσιασμό

Προσπαθήστε να δείξετε στον υποψήφιο πελάτη σας τον ενθουσιασμό που έχετε για τη δουλειά σας. Με ενέργεια και διάθεση κερδίζετε τη συμπάθεια και  μόνο ωφελημένοι θα βγείτε από αυτό.
 

Θεμελιώδης αρχή πώλησης

Σίγουρα έχετε σκεφτεί να προωθήσετε τη δουλειά σας μέσα από social networks, σε καμία περίπτωση όμως δε πρέπει αυτός ο τρόπος να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή και επικοινωνία. Χρησιμοποιήστε τα social media για να προωθείτε τη δουλειά σας και όχι για να πουλήσετε.

 

Πως ένα ασφαλιστικό Λογισμικό μπορεί να σας λύσει τα χέρια!

 

Περιηγειθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 17 =