Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

idiwtiki

 

Το 2004 καθιερώθηκε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία γιορτάζεται στις  11 Νοεμβρίου.

 

 

Η ημέρα έχει καθιερωθεί για να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Με αφορμή την ημέρα, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ημερίδα με θέμα «Εξελίξεις, ευκαιρίες και προοπτικές της Ιδιωτικής Ασφάλισης», η οποία συνδιοργανώθηκε από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και την ΕΑΔΕ.

 

Οι επαγγελματίες όλου του κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οφείλουν να ασχοληθούν με όλα τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος. 

 

Στόχος των ασφαλίσεων είναι η πρόληψη και ενημέρωση των καταναλωτών για τα οφέλη που προκύπτουν από την ασφάλιση. Ο προσανατολισμός στις πωλήσεις και η επανάπαυση στην υποχρεωτική ασφάλιση αποτελούν τροχοπέδη στην περεταίρω εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου.

 

Η ασφάλιση παίζει καθοριστικό ρόλο για τη ποιότητα της καθημερινής ζωής. και αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Με το δημόσιο σύστημα υγείας να πάσχει, πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση. 

 

Από τη μια να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, όπως  η περίπτωση ΑΣΠΙΣ και από την άλλη να φύγει το κακό όνομα που έχει η ασφάλιση.

 

Τα προβλήματα του ασφαλιστικού κλάδου είναι πολλά και πρέπει να τεθούν οι βάσεις για την επίλυσή τους.

 

Περιηγηθείτε στο blog  μας για περισσότερα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =