Κερδίστε Συστάσεις!

referral
Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος έχει ανάγκη από νέα ασφαλιστικά συμβόλαια. Ένας τρόπος για να κλείνει νέα συμβόλαια είναι από τους υπάρχοντες πελάτες σας και ένας δεύτερος προσελκύοντας νέους.

Ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος προσέγγισης νέων πελατών είναι οι συστάσεις. Οι συστάσεις από τη μία σημαίνουν ότι αφήνετε ικανοποιημένους πελάτες και από την άλλη σας εξασφαλίζουν ότι οι νέοι πελάτες σας θα έχουν ήδη μια αίσθηση εμπιστοσύνης απέναντί σας!

Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να κερδίσετε συστάσεις!

 

Να είστε καλοί με τους πελάτες σας

Από τη στιγμή που έχετε απέναντί σας κάποιον πελάτη σας, ακόμα κι αν δεν ανήκει στους καλύτερους, θα πρέπει να του συμπεριφέρεστε με τρόπο που  θα τον κάνει να σας εμπιστεύεται. Δεν έχει σημασία τι έσοδα σας “φέρνει” ένας πελάτης, αλλά προέχει να προσφέρετε εσείς τις καλύτερες υπηρεσίες σας. Άλλωστε οι συστάσεις έρχονται από όλους τους πελάτες σας και όχι μόνο από τους καλύτερους!

 

Ζητήστε από τους πελάτες σας να συστήσουν

Είναι το απλούστερο που μπορείτε να κάνετε και πρέπει να το κάνετε κάθε φορά! Μετά από κάθε συμφωνία που κλείνετε ζητήστε από τον εκάστοτε πελάτη σας να σας συστήσει σε άλλους πελάτες σαν αυτόν. Αν τους έχετε προσφέρει την εξυπηρέτηση που επιθυμούν, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσετε τις συστάσεις τους. Φροντίστε αυτή η τεχνική να γίνει συνήθειά σας και κάθε φορά να ζητήσετε ευγενικά συστάσεις.

Μην παραλείπετε μετά από κάθε σύσταση να ευχαριστήσετε τον πελάτη που σας σύστησε επικοινωνώντας μαζί του.

 

Συνεργασίες με άλλους επαγγελματίες

Σίγουρα γνωρίζετε κι άλλους επαγγελματίες  και πολλοί από αυτούς να είναι ήδη πελάτες σας. Επωφεληθείτε ζητώντας τους να σας εμπιστευθούν και να σας συστήσουν, ανταποδίδοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Όταν ένας επαγγελματίας λάβει από εσάς μία σύσταση θα θελήσει να ανταποδώσει!

 

Και μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε συστάσεις είναι αφήνοντας ικανοποιημένους πελάτες!

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + sixteen =