5 βήματα για μακροχρόνια επιτυχία

success 2Η μακροχρόνια επιτυχία για έναν ασφαλιστικό σύμβουλο εξαρτάται όχι από τις επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά από τη σκληρή δουλειά και τη σωστή γνώση του ασφαλιστικού κλάδου.

Πως μπορείτε να γίνετε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με μακροχρόνια επιτυχία; Εδώ είναι 5 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθείτε:

 

1. Επικεντρωθείτε στους πελάτες σας

Θέτοντας ως προτεραιότητά σας τους πελάτες σας και τις ασφαλιστικές ανάγκες τους ποτέ δε θα δυσκολευτείτε να έχετε δουλειά και να κερδίζετε συνεχώς συστάσεις.

 

2. Γίνεται ειδικός ασφαλίσεων

Μείνετε διαρκώς ενημερωμένοι για κάθε αλλαγή που γίνεται στον ασφαλιστικό κλάδο, σε προϊόντα, υπηρεσίες, κανονισμούς.  Φροντίστε, όχι απλά να γνωρίζετε τύπους ασφαλειών, αλλά πολύ περισσότερα, κυρίως πως επηρεάζονται οι πελάτες σας από κάθε αλλαγή. Δείξτε στους πελάτες σας ότι είστε αξιόπιστος και έχετε γνώση του ασφαλιστικού κλάδου.

 

3. Δείτε τους αριθμούς

Αν το δείτε στατιστικά υπάρχει ένα ποσοστό επιτυχίας και αυτό δεν είναι ποτέ το 100%. Για παράδειγμα, θα μιλήσετε με 10 πιθανούς πελάτες για ασφάλιση ζωής, αλλά θα καταλήξουν σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο οι 5. Όταν λοιπόν θα γνωρίζετε ότι το μέσο ποσοστό επιτυχίας σας είναι 50% μία αρνητική απάντηση δεν θα σας πτοήσει.

 

4. Σωστή Διαχείριση

Για να καταφέρετε να έχετε μακροχρόνια ανάπτυξη θα πρέπει να οργανώσετε και το γραφείο σας σωστά. Μικρές κινήσεις που θα σας διασφαλίσουν σταθερότητα μπορεί να είναι καθοριστικές για την επιτυχία σας.

Χρειάζεται σωστή οικονομική διαχείριση, ιδιαίτερα σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, που τα προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι πολλά και υπάρχει μία σχετική αστάθεια.

Μικρά βήματα για σωστότερη διαχείριση:

  • Δώστε μισθό στον εαυτό σας. Εφόσον τα κέρδη σας δεν είναι σταθερά κάθε μήνα, προϋπολογίστε ένα ποσό με βάση τη χρηματοροή σας , το οποίο θα είναι αποκλειστικά για τις ανάγκες σας και δε θα αλλάζει ανάλογα με την παραγωγή σας.
  •  

  • Προσλάβετε έναν λογιστή. Ένας επαγγελματίας γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για την οικονομική διαχείριση και δεύτερο και σημαντικότερο θα σας γλυτώσει πολύτιμο χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε στους πελάτες σας.
  •  

  • Επενδύστε σε ασφαλιστικό λογισμικό. Ένα οργανωμένο ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο και το να διεκπεραιώνετε διαδικασίες για τις οποίες θα χρειαζόσασταν επιπλέον υπαλλήλους σας εξοικονομεί και χρόνο και χρήματα.

 

 

5. Φτιάξτε τη δική σας ομάδα

Ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να τα καταφέρει καλά. Μία  ομάδα όμως μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Μία επιχείρηση στον ασφαλιστικό κλάδο λειτουργεί καλύτερα μακροπρόθεσμα και αναπτύσσεται πιο δυναμικά αν υπάρχει ένα δίκτυο συνεργατών με κοινούς στόχους.

 

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι εύκολο αν κάποιος επιλέξει να το ακολουθήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Βασίζεται πολύ στις επικοινωνιακές δεξιότητες και για μερικούς μήνες θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε αξιοπρεπείς ασφαλιστικοί σύμβουλοι. 
 

Η πρόκληση  για έναν ασφαλιστικό σύμβουλο είναι η βιωσιμότητα και η εξασφάλιση της μακροχρόνιας επιτυχίας.

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 7 =