Διαφήμιση Facebook – Κάντε το σωστά!

facebook-adsΗ  on line διαφήμιση είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες μορφές marketing και μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όλοι λίγο πολύ είμαστε εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και οι περισσότεροι έχουμε έναν λογαριασμό στο facebook! Πώς όμως αυτό μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό σύμβουλο να προσελκύσει πελάτες; Δείτε πως λειτουργεί η διαφήμιση και πως θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αυξήσετε το ασφαλιστικό σας χαρτοφυλάκιο!

 

Το να διαθέτετε μία σελίδα στο facebook είναι καλό, αλλά δεν είναι αρκετό. Αν επιδιώκετε να προσελκύσετε πελάτες και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητά  σας χρειάζεται να κάνετε πολύ περισσότερα!

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το facebook είναι ο εξής: εμφανίζει τις δημοσιεύσεις αυτών που έχετε συχνή αλληλεπίδραση κατά προτεραιότητα και όσοι δεν αλληλεπιδρούν με εσάς δεν βλέπουν τι συμβαίνει στον τοίχο σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μπορεί να έχετε χιλιάδες likes στη σελίδα σας, αλλά τις δημοσιεύσεις σας να τις βλέπουν μόνο μερικές δεκάδες.

 

Αυτό αλλάζει με δύο τρόπους. O πρώτος είναι να αλληλεπιδράτε εσείς με άλλα άτομα, δηλαδή να κάνετε likes και να σχολιάζετε με το όνομα της σελίδας σας. Η δεύτερη συμπληρωματική επιλογή σας είναι να να προωθήσετε τη σελίδα σας του facebook ή την ιστοσελίδα σας με διαφημίσεις.

 

Σε όρους marketing  οι επιλογές σας είναι Cost per click (CPC) ή Cost per impression (CPM). Η μέθοδος CPC σας δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεται η διαφήμισή σας και να πληρώνετε ένα ποσό (περίπου 10 λεπτά), μόνο κάθε φορά που κάποιος κλικάρει.

 

Η μέθοδος CPM είναι με χρέωση για κάθε 1000 εμφανίσεις, όπου πληρώνετε σταθερά ένα ποσό (και πάλι περίπου 10 λεπτά) για κάθε 1000 εμφανίσεις της διαφήμισης.

 

Τα κριτήρια προβολής της διαφήμισής σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευέλικτα, όπως για παράδειγμα η ηλικία, το φύλο ή τα ενδιαφέροντα των χρηστών που θα δουν τη διαφήμισή σας. Μπορείτε να προβάλλετε τη διαφήμισή σας τόσο στους φίλους της σελίδας σας όσο και σε όσους έχουν στα ενδιαφέροντά τους την ασφάλιση!

 

Η διαδικασία είναι απλή και ασφαλής και θα συμβάλλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας σας!

 

Δεν είναι απαραίτητο να “τρέχει” μόνιμα κάποια διαφήμιση, αρκεί να το δοκιμάσετε, να μετρήσετε τα αποτελέσματα και να δείτε αν αυτή η μέθοδος σας συμφέρει!

 

Μεγάλο μέρος του κοινού σας βρίσκεται στο facebook, ειδικά νέοι άνθρωπου, οι οποίοι μπορεί να μη γνωρίζουν καν την αξία της ασφάλισης!

 

Ανεβάστε υλικό που ενδιαφέρει τους πελάτες σας και με τις διαφημίσεις κάντε τους να επισκεφθούν τη σελίδα σας και να μάθουν για εσάς και την ασφάλιση!

 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι ότι θα συμβάλλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητάς σας και όλο και περισσότεροι θα βλέπουν ποιος είστε και τι κάνετε! Στόχος σας είναι όταν κάποιος θα θελήσει ιδιωτική ασφάλιση να είστε το όνομα στο πίσω μέρος του μυαλού του!

 

Το μοναδικό “ελάττωμα” είναι ότι είμαστε τόσο συνηθισμένοι στις διαφημίσεις, ώστε για να καταφέρετε να αφήσετε το στίγμα σας, πρέπει να δουν τη διαφήμισή σας αρκετές φορές μέχρι  να αρχίσουν να τη προσέχουν!

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 18 =