Τεχνολογικά καταρτισμένοι ασφαλιστές!

learnΗ τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο. Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος έχει επηρεαστεί σε 3 επίπεδα:

 

  • Ανάπτυξη ασφαλιστικών προϊόντων, τα οποία έχουν να κάνουν με την τεχνολογία
  • Εφαρμογές από τις ασφαλιστικές εταιρείες για καλύτερη επικοινωνία με τους ασφαλιστές (portal, τηλεματική κ.α.)
  • Online ασφάλιση

 

Όλες αυτές οι αλλαγές απαιτούν μεγάλη προσαρμοστικότητα από την πλευρά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Για να μπορέσει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος να ανταποκριθεί στη νέα εποχή πρέπει να είναι ενήμερος τεχνολογικά και μάλιστα να διαθέτει  την απαιτούμενη ευελιξία, ώστε κάθε τεχνολογική εξέλιξη να είναι απλή και εύκολη!

 

Η επιτυχία καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, δεν παίζει πλέον μόνο ρόλο ποιος έχει καλύτερη γνώση των ασφαλιστικών πακέτων που κυκλοφορούν στην αγορά ή ποιος κατανοεί καλύτερα τις ανάγκες των ασφαλιζόμενων, αλλά η επιτυχία καθορίζεται και σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα προσαρμογής στις αλλαγές.

 

Τι θα έπρεπε να κάνετε όμως για να είστε ευέλικτος και να μη σας προλαβαίνουν οι εξελίξεις:

 

Μηχαχογράφηση

Πρώτο και  ζωτικής σημασίας είναι να διαθέτετε ένα ασφαλιστικό λογισμικό για την καλύτερη οργάνωση του γραφείου σας. Οι διεργασίες που επιβαρύνουν τον ασφαλιστή είναι πλέον πολύπλοκες και ο χρόνος που απαιτείται είναι σημαντικά λιγότερος, οπότε δεν υπαρχει χώρος για μη μηχανογραφημένες διεργασίες.

 

Online Παρουσία

Δεύτερο είναι η παρουσία σας στο διαδίκτυο για να προσελκύσετε πελάτες. Η σύγχρονη τάση marketing είναι το digital ή online marketing, απαραίτητη είναι η δημιουργία και λειτουργία μιας ιστοσελίδας ή ενός blog ή, το απλούστερο όλων μια σελίδα του γραφείου σας στο facebook.

 

Επικοινωνία

Όσον αφορά την επικοινωνία με τους πελάτες σας ή ακόμη και τους μη πελάτες σας, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής SMS, η οποία αποτελεί ένα ευρύ και διαδεδομένο μέσο επικοινωνίας, αλλά ένα email είναι πιο ευέλικτο. Η κύρια διαφορά είναι ότι με το e-mail θα απευθυνθείτε σε ένα μικρότερο ηλικιακά κοινό, το οποίο όμως είναι εξοικειωμένο με τα emails, γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα για προσέγγιση με καλύτερα αποτελέσματα.

 

Οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας είναι πολλές εξ’ αιτίας της τεχνολογίας και είναι απαραίτητη τουλάχιστον η βασική χρήση υπολογιστή. Η ικανότητα προσαρμογής και η γρήγορη αντίληψη όμως είναι αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και θα σας λύνει πολλά προβλήματα.

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 1 =