Επενδύστε στους συνεργάτες σας!

investΘα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ασφαλιστές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τους ασφαλιστικούς συμβούλους και τους ασφαλιστές-επιχειρηματίες, δηλαδή σε όλους αυτούς που έχουν ως στόχο να αναπτύξουν ένα ασφαλιστικό γραφείο/πρακτορείο με πολλούς συνεργάτες και μεγάλη παραγωγή.

 

Για να τα καταφέρει η δεύτερη κατηγορία των ασφαλιστών-επιχειρηματιών καθοριστικό ρόλο παίζουν οι συνεργάτες, οι ασφαλειομεσίτες και οι σύμβουλοι που φέρνουν την παραγωγή σε ένα γραφείο.

 

Πως οι συνεργάτες δίνουν αξία σε μία επιχείρηση:

 

Για να έχει ένα ασφαλιστικό γραφείο αυξημένο χαρτοφυλάκιο δε μπορεί να στηριχτεί σε λίγους ανθρώπους, χρειάζεται πολλούς ασφαλιστές που θα φέρνουν πολλά συμβόλαια. Η σωστή επιλογή των συνεργατών είναι τόσο σημαντική που μπορεί να εκτοξεύσει ένα γραφείο και να εξασφαλίσει την ανάπτυξη του.

Με τους συνεργάτες μπορείτε να καλύψετε μεγαλύτερο εύρος πελατών και περισσότερες ανάγκες, γίνεστε πιο ανταγωνιστικοί, κερδίζετε μεγαλύτερες προμήθειες και αναπτύσσετε το γραφείο σας, όπως εσείς θέλετε.

 

Τι πρέπει να επιδιώκετε

Σε ένα ασφαλιστικό γραφείο οι συνεργάτες μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται πολύ εύκολα. Η σωστή επικοινωνία με τους συνεργάτες σας και οι κοινοί στόχοι είναι απαραίτητα συστατικά για μακροχρόνιες συνεργασίες. Οι στόχοι ενός ασφαλιστικού γραφείου θα πρέπει να μην διαφέρουν πολύ από τους προσωπικούς στόχους των συνεργαζόμενων ασφαλιστών, ώστε να έχετε ικανοποιημένους και σταθερούς συνεργάτες.

 

Επαγγελματισμός και παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, είναι αυτό που θα πρέπει να προσφέρετε εσείς στους πελάτες σας και να επιδιώκετε από τους συνεργάτες σας να σας μιμηθούν.

 

Το καλό κλίμα με ξεκάθαρες  και αμοιβαία συμφέρουσες συμφωνίες είναι στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους συνεργάτες σας και θα τους κάνουν να σας εμπιστεύονται, ενώ δημιουργείται αίσθηση εμπιστοσύνης, που συμβάλει στη σταθερότητα των επαγγελματικών σας σχέσεων.

 

Δελεάστε τους συνεργάτες σας μέσα από την ανάπτυξη σε νέες ή ακμάζουσες ασφαλιστικές αγορές(προϊόντα τεχνολογίας), ώστε να σας ακολουθήσουν άνθρωποι που αναζητούν την εξέλιξη και θέλουν να αποκτήσουν πείρα σε ασφαλιστικά προϊόντα που τώρα αναπτύσσονται και εξελίσσονται.

 

Αναζητήστε στις προηγούμενες συνεργασίες σας γιατί σταμάτησαν, ποιες ήταν οι αιτίες αποτυχίας και δείτε τι μπορείτε να διορθώσετε, ερευνήστε και τι κάνατε σωστά στις συνεργασίες που πέτυχαν. Χρησιμοποιήστε όσα ανακαλύψετε στις επόμενες συνεργασίες σας και δείτε που και πως πρέπει να ψάξετε για συνεργάτες που ταιριάζουν στο προφίλ που θέλετε να χτίσετε.

 

Το σημαντικότερο για την ανάπτυξη ενός ασφαλιστικού γραφείου είναι οι άνθρωποι γιατί σε αυτούς επενδύει ο πελάτης και εκεί οφείλετε να επενδύσετε και εσείς για να καταφέρετε να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα!

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − five =