Η αστεία πλευρά της ασφάλισης

strange2Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι βασικοί τύποι ασφάλισης είναι  ζωής, υγείας, αυτοκινήτου, κατοικίας, περιουσιακών στοιχείων κτλ. Εκτός όμως από τους συνηθισμένους αυτούς τύπους ασφάλισης, υπάρχουν και πιο ιδιαίτεροι, λίγο πιο ασυνήθιστοι ή για πολύ λίγους. Ποιοι είναι αυτοί; Μια μικρή γεύση των παράδοξων της ασφαλιστικής αγοράς:

 

Ασφάλιση από εξωγήινους

Κι όμως υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, η οποία μπορεί να διασφαλίσει στους πελάτες σας, ότι αν απαχθούν από εξωγήινους θα αποζημιωθούν είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειές τους. Μάλιστα για να καλύψετε ακόμη περισσότερες ανάγκες μπορείτε να ασφαλίσετε πελάτες από βρυκόλακες, λυκανθρώπους ή ζόμπι!

 

Ασφάλιση μερών του σώματος

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να μην είναι αρκετή, γι αυτό και σίγουρα έχετε ακούσει για  ασφαλιστικές καλύψεις διαφόρων μερών του σώματος, όπως για παράδειγμα τα πόδια, ένα σύνηθες φαινόμενο για πολλούς αθλητές, τραγουδιστές, ηθοποιούς κτλ. Αν βέβαια σκεφτεί κανείς ότι θα κατάρρεε η καριέρα τους σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφάλιση είναι πράγματι η λογική επιλογή.

 

Ασφάλιση διδύμων

Όλοι ξέρουμε ότι ένα παιδί έχει πολλά έξοδα, φανταστείτε λοιπόν πόσα έξοδα και δυσκολίες έχουν δύο παιδιά. Γι αυτό και υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για όλους όσους φοβούνται αυτό το ενδεχόμενο. Με την συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει τις οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση που τα νεογέννητα είναι πάνω από ένα.

 

Ασφάλιση Γάμου

Πολλά παράδοξα θα μπορούσαν να συμβούν σε έναν γάμο. Να χαλάσει ο καιρός, να αρρωστήσει ένας εκ των δύο και να αναβληθεί ο γάμος ή ακόμη χειρότερα και να αλλάξει γνώμη ένας εκ των δύο. Στη τελευταία μάλιστα περίπτωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί με την ασφάλιση γάμου, υπάρχει και κάλυψη των εξόδων ειδικού συμβούλου που θα βοηθήσει τον γαμπρό/νύφη που έμεινε πίσω να το ξεπεράσει!

 

Ασφάλιση αισθήσεων

Φανταστείτε να είστε δοκιμαστής κρασιού και να χάσετε την ικανότητα να διαχωρίζετε γεύσεις, θα ήταν καταστροφικό! Γι αυτό και υπάρχουν ασφαλιστικές καλύψεις για να είναι σίγουρος κάθε επαγγελματίας με ιδιαίτερο ταλέντο, πως ότι κι αν συμβεί η ασφαλιστική του θα τον αποζημιώσει.

 

Στοιχειωμένο σπίτι

Τα «στοιχειωμένα σπίτια» στις Η.Π.Α. (απ’ όπου συλλέξαμε αυτά τα παράδοξα) είναι ένα αξιοθέατο και στον εορτασμό του Halloween οι διαχειριστές τους χρειάζεται να είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε κάποιον επισκέπτη που αναζητά τον τρόμο.

 

Παρθενογένεση

Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία, είχε ασφαλίσει τρεις αδερφές από το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης, σε περίπτωση Δευτέρας Παρουσίας! Αν κάποια λοιπόν γεννούσε τον Χριστό θα κάλυπτε η ασφάλιση όλα τα έξοδα. Τελικά η ασφαλιστική ακύρωσε την ασφάλιση λόγω παραπόνων.

 

Αν λοιπόν οι πελάτες σας έχουν ενδοιασμούς για την σύναψη ενός ασφαλιστικού συμβολαίου, εξηγήστε τους ότι υπάρχουν καλύψεις για κάθε ανάγκη και διώξτε όλους τους φόβους τους!

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

 

*Προέλευση εικόνας: https://www.cheapfullcoverageautoinsurance.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 5 =