Ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια

groupΓια έναν ασφαλιστικό σύμβουλο τα συμβόλαια ζωής αποτελούν τα πιο επικερδή και είναι συνήθως αυτά με την υψηλότερη προμήθεια. Για να δείτε το χαρτοφυλάκιό σας να εκτοξεύετε, μπορείτε να επιδιώξετε συμφωνίες για ομαδικά συμβόλαια.

 

Η σύναψη ομαδικών συμβολαίων απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς και πρέπει να είστε αφοσιωμένοι στον στόχο σας, αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις.

 

Τα ομαδικά συμβόλαια μπορεί να αφορούν εταιρείες, σωματεία, συλλόγους ή οποιαδήποτε ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά. Συνοπτικά, ένα ομαδικό συμβόλαιο αφορά ασφάλιση ζωής ή υγείας, αλλά μπορεί να αναφέρετε τόσο σε αποταμιευτικά ή συνταξιοδοτικά προγράμματα όσο και σε καλύψεις που αφορούν την προστασία εισοδήματος των εργαζομένων.

 

Για να εξασφαλίσετε ομαδικά συμβόλαια τρία είναι τα κύρια βήματα: αναζήτηση των αντίστοιχων πελατών, πλήρης ενημέρωση για όλα τα οφέλη που θα έχουν οι πελάτες σας με τη σύναψη ενός τέτοιου συμβολαίου και τέλος ενημέρωση για όσα προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με ένα ομαδικό συμβόλαιο.

 

Βρείτε τους πελάτες σας

Για να κλείσετε ένα ομαδικό συμβόλαιο πρέπει πρώτα να δείτε ποιοι είναι οι πελάτες σας, ώστε να κάνετε τα ανάλογα βήματα για να τους προσεγγίσετε.

Η πρώτη πηγή αναζήτησης είναι οι υπάρχοντες πελάτες σας, άνθρωποι που ήδη σας εμπιστεύονται και έχουν κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο μαζί σας. Στο πελατολόγιό σας ενδέχεται να βρίσκονται άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε τους αρμόδιους για τη σύναψη ενός σχετικού συμβολαίου.

Αναζητήστε τους και αν δεν καλύψει τις απαιτήσεις σας, μην απογοητευτείτε, άλλωστε κυνηγάτε κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Ο στόχος σας είναι να βρείτε ποιοι μπορεί να είναι οι πελάτες σας, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε κι έτσι θα καθορίσετε και τον τρόπο προσέγγισης.

 

 

Κίνητρα για τους πελάτες σας

Όπως είπαμε, πρόκειται να κάνετε κάτι εξαιρετικά δύσκολο και για να πείσετε τους πελάτες σας χρειάζονται ισχυρά κίνητρα, ευτυχώς αυτά είναι πολλά.

 

Οι άνθρωποι αποτελούν τη δομή μιας επιχείρησης και η ομαδική ασφάλιση είναι μια παροχή που θα ωφελήσει τους εργαζόμενους, θα τονώσει την αίσθηση ότι ανήκουν στην ίδια ομάδα και θα ενισχύσει το δέσιμο με την επιχείρηση. Κάθε επιχείρηση χρειάζεται το προσωπικό της να είναι ικανοποιημένο και δεμένο με τους στόχους της.

 

Επιπλέον κίνητρο για μια επιχείρηση είναι ότι οι παροχές σε είδος, όπως είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, προσφέρουν φοροαπαλλαγές, γεγονός που σήμερα είναι σημαντικό για μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

 

Πλεονεκτήματα ενός ομαδικού συμβολαίου υπάρχουν και για τις δύο πλευρές, η ασφαλιστική κάλυψη γίνεται σε ένα συμβόλαιο με πολύ χαμηλότερο κόστος, ενώ δεν απαιτούνται αποδεικτικά ασφαλισιμότητας.

 

Τα ομαδικά συμβόλαια χρηματοδοτούνται από τους εργοδότες αν και πλέον μπορεί να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο κόστος ασφάλισης.

 

Επιπλέον, ένα τέτοιο συμβόλαιο δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλιζόμενο αν απολυθεί ή παραιτηθεί να μετατρέψει το συμβόλαιό του σε ατομικό, χωρίς επίσης να χρειάζεται αποδεικτικά ασφαλισιμότητας

 

Ενημερωθείτε

Αυτό που προσφέρει σε εσάς ένα ομαδικό συμβόλαιο είναι ότι κατοχυρώνετε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο με πολλά συμβόλαια και υψηλή προμήθεια.

 

Δείτε τι προσφέρουν οι εταιρείες που συνεργάζεστε, ερευνήστε πως θα ωφεληθούν οι πελάτες σας και τι είναι αυτά που μπορείτε να προσφέρετε. Μια τέτοια συμφωνία σίγουρα δεν είναι εύκολη και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αν όμως τα καταφέρετε  θα έχετε εξασφαλισμένη μακροχρόνια επιτυχία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − fifteen =