Καλοκαιρινά tips παραγωγικότητας!

insurance_productivityΤα τελευταία χρόνια ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο διαχειριστικό φορτίο. Σημαντικό μέρος του χρόνου σας καταναλώνεται όχι στο να κερδίσετε πελάτες, αλλά σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Από την άλλη, τα νέα μέτρα και οι αλλαγές που αναμένονται στον ασφαλιστικό κλάδο το προσεχές διάστημα είναι πολλά και θα είναι δύσκολα.

Ο Αύγουστος αποτελεί μία καλή ευκαιρία για οργάνωση, ώστε το φθινόπωρο και ο χειμώνας να σας βρουν έτοιμους για όσα έρχονται.

 

Κλείσιμο εκκρεμοτήτων

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας που όλα υπολειτουργούν κι αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για να κλείσετε εκκρεμότητες, οι οποίες δεν θέλετε να μετατοπιστούν στον Σεπτέμβριο. Είτε οι εκκρεμότητες αφορούν πελάτες, ασφαλιστικές εταιρείες ή συνεργάτες αν μετατοπιστούν για τον Σεπτέμβριο θα σας φαίνονται βουνό και θα σας απορροφήσουν ενέργεια και χρόνο.

 

Πωλήσεις

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι «νεκρός μήνας» από άποψη πωλήσεων, αλλά θα μπορούσατε να τρέξετε το κομμάτι των πωλήσεων εντατικότερα απ’ ότι κάνατε τα προηγούμενα χρόνια και να μετρήσετε το αποτέλεσμά σας. Μπορείτε να προσεγγίσετε παλιότερους πελάτες αλλά και να αναζητήσετε νέους, οι οποίοι είναι πιο χαλαροί για να συζητήσουν και να σκεφτούν τα οφέλη της ασφάλισης.

 

Οργανώστε το γραφείο σας

Σε συνδυασμό με το κλείσιμο εκκρεμοτήτων, ο Αύγουστος αποτελεί και μια καλή χρονική στιγμή για να οργανωθείτε. Λόγω του μικρότερου φόρτου εργασίας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο σας για να βρείτε τι είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε ποιες ήταν οι στρατηγικές που απέδωσαν το προηγούμενο διάστημα και τι είναι αυτό που σας φέρνει πελάτες.

 

Κάντε διακοπές

Απαραίτητη προϋπόθεση για να «βγει» ο χειμώνας είναι να ξεκουραστείτε, φροντίστε να  απουσιάσετε για μερικές μέρες από το γραφείο και προσπαθήστε να απομακρυνθείτε πλήρως απ’ οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δουλειά, ώστε να επιστρέψετε με περισσότερη όρεξη και ενέργεια.

 

Από το Insurance Manager σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + 11 =