Ασφάλιση επαγγελματιών

asfalisi_epixeirisewnΈνας ασφαλιστικός σύμβουλος, είτε δρα ανεξάρτητα είτε μιλάμε για ασφαλιστικό γραφείο ή πρακτορείο, έχει σαν βασικό στόχο την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του.

 

Ξεκινώντας από απλούς πελάτες και ασφάλιση οχημάτων, επιδίωξη αποτελεί η ανάπτυξη του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου και η επέκταση του γραφείου με περισσότερους πελάτες και ασφαλιστήρια συμβόλαια διαφόρων τύπων.

Έτσι, έρχονται στην εξίσωση ασφαλιστήρια συμβόλαια που απευθύνονται σε επαγγελματίες, μία κατηγορία τέτοιων συμβολαίων είναι τα ομαδικά.

Μια δεύτερη κατηγορία είναι αυτά που καλύπτουν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τους, όπως ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής επαγγελματικής ευθύνης ή η ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων επιχειρήσεων.

 

Ενημερωθείτε

Εφόσον αποφασίσετε να κυνηγήσετε δυναμικά τον κλάδο ασφάλισης επαγγελματιών θα πρέπει να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα προγράμματα των συνεργαζόμενων με εσάς ασφαλιστικών εταιρειών. Η ολοκληρωμένη γνώση των προγραμμάτων θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε τους πιθανούς πελάτες σας πιο εύκολα και να ανταποκριθείτε στις όποιες απαιτήσεις προκύψουν.

 

 

Βρείτε τους πιθανούς πελάτες σας

Υπάρχει ένα πελατολόγιο στο γραφείο σας από ανθρώπους που σας ξέρουν και σας έχουν εμπιστευθεί. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έχει ανάγκη ασφάλισης σε επαγγελματικό επίπεδο.

Βρείτε τους ανάλογα με την επαγγελματική ιδιότητα και καθορίστε τη στρατηγική σας για να μιλήσετε μαζί τους και να εξηγήσετε τα οφέλη της ασφάλισης.

Το cross selling είναι η καλύτερη τακτική για να αυξήσετε το ασφαλιστικό σας χαρτοφυλάκιο.

Ενημερώστε τους πελάτες σας για τις καλύψεις που προσφέρει η ασφάλιση τόσο σε μία επιχείρηση όσο και σε έναν ανεξάρτητο επαγγελματία.

 

 

Οφέλη για εσάς

Πέρα από το προφανές της ανάπτυξης χαρτοφυλακίου και των εσόδων σας, υπάρχει ένα μεγαλύτερο όφελος. Η επαφή με τον πελάτη και συγκεκριμένα οι εξειδικευμένες προτάσεις πάνω στις ανάγκες του πελάτη.

Ακόμη κι αν κάποιος δεν προχωρήσει στην σύναψη ασφαλιστηρίου, η επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς μπορεί να συμβάλει τόσο σε συστάσεις όσο και σε μετέπειτα επιλογή.

Είναι σημαντικό να προσφέρετε τη συμβουλευτική σας, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι ο συνομιλητής σας δεν θα υπογράψει.

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + eleven =