Γιώργος Κρυπωτός στο www.sofokleousin.gr “H αναθεώρηση της οδηγίας ΙΜD δεν θα πρέπει να θέτει περιορισμούς στις δραστηριότητες της διαμεσολάβησης”

Την άποψη ότι η αναθεώρηση της οδηγίας IMD για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση δεν θα πρέπει να περιορίζει τις δραστηριότητες του τομέα στην αγορά εξέφρασε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στην έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα SofokleousIn ο Γιώργος Κρυπωτός, CEO του Insurance Manager.

 

To σχετικό άρθρο έχει ως εξής:

 

“Ο Γιώργος Κρυπωτός με αφορμή τις τελευταίες σχετικές δηλώσεις της Γενικής Δ/ντριας της Insurance Europe στο συνέδριο της EIOPA επισημαίνει ότι οι αλλαγές στην οδηγία IMD για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται ακόμα καλύτερη ενημέρωση των πελατών πριν υπογράψουν ένα συμβόλαιο, αν και η εμπειρία στην Ελλάδα έχει δείξει πως οι εγχώριοι Διαμεσολαβητές κάνουν πολύ καλή δουλειά στην κατεύθυνση αυτή.

 

Η συζήτηση αυτή και η πρωτοβουλία της Insurance Europe αναφέρει έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμβόλαια και κλάδους που δεν ανήκουν στο ευρύ κομμάτι της αγοράς, αλλά σε περιορισμένες κατηγορίες προϊόντων με πολλές ιδιαιτερότητες.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές πως η οδηγία δεν θα πρέπει να θέτει περιορισμούς στις δραστηριότητες της διαμεσολάβησης. Θα πρέπει να λειτουργεί υπέρ των επαγγελματιών και ταυτόχρονα υπέρ των καταναλωτών.

 

Εκεί η γραμμή είναι πολύ λεπτή, ο ίδιος συμπληρώνει για αυτό και πρέπει οι προτάσεις των επιμέρους φορέων από τα κράτη της Ε.Ε. να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν. Η διασφάλιση της απλότητας και της διαφάνειας είναι προς όφελος όλων των παραγόντων της αγοράς”.

 

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × one =