Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι χρειάζεται να έχουν «λίπος» ή αρκεί να είναι πραγματικά καλοί επαγγελματίες;

running businessmanΌταν μια αγορά αλλάζει αυτοί που την υποστηρίζουν πραγματικά υποφέρουν. Όσοι όμως από αυτούς γνωρίζουν καλά πως να λειτουργούν ηθικά και νόμιμα, προσαρμόζονται τελικά πολύ πιο γρήγορα.

Η προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα που έχουν έρθει στη χώρα τα τελευταία χρόνια δεν είναι θέμα ύπαρξης «λίπους», όπως υποστηρίζουν πολλοί. Είναι θέμα ικανοτήτων, θέλησης και πραγματικής δυναμικής.

Λίπος VS Iκανότητες = 0-3

Όπως όλοι γνωρίζουμε το «λίπος» στο ανθρώπινο σώμα όταν υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί προβλήματα υγείας. Μάλιστα, αποκτάται μετά από κακιές διατροφικές συνήθειες αλλά και στο πλαίσιο της καθιστικής ζωής.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω στους αιώνες και συγκεκριμένα ας πάμε στην εποχή του  πρώιμου ανθρώπου των σπηλαίων. Τότε δηλαδή που για να επιβιώσει κανείς, έπρεπε να είναι σε φόρμα, γυμνασμένος και δυνατός. Αλλιώς είτε κυριολεκτικά τον σκότωνε ο ανταγωνισμός του για φαγητό είτε τον σκότωνε το ίδιο το θήραμά του. Οι άνθρωποι με αυξημένες ποσότητες λίπους δεν ήταν σε θέση να κυνηγίσουν, καθώς δεν είχαν τα κατάλληλα σωματικά προσόντα.

 

Οι σύγχρονοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι «γυμνασμένοι»

Σήμερα, οι επαγγελματίες της αγοράς που έχουν συσωρρεύσει αυτό που ονομάζουμε λίπος, κινδυνεύουν εξίσου με όσους δεν έχουν πολλά χρήματα ή γνωριμίες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά γιατί είχαν διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς που τους έφερνε αρκετά χρήματα, ενώ τώρα είναι πιθανό ότι χρειάζονται να βρουν τελείως διαφορετικά κανάλια για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Ακριβώς σε αυτή την πρακτική είναι πολύ πιο συνηθισμένοι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που είχαν μάθει (λόγω ανάγκης) να αντιμετωπίζουν κάθε μέρα σαν να είναι η σημαντικότερη στην καριέρα τους.

Συνεπώς, ο μοντέρνος και πραγματικά ανταγωνιστικός σύμβουλος είναι αυτός που είναι «γυμνασμένος» και συνηθισμένος να ξεπερνά εμπόδια, να βρίσκει λύσεις, να δημιουργεί νέους τρόπους για να αυξήσει το εισόδημά του.

 

Εσείς ποιον θα προσλαμβάνατε;

Aς το δούμε όμως και αλλιώς το ζήτημα. Εστω ότι θέλατε τώρα μέσα στην κρίση να προσλάβετε έναν υπάλληλο στο ασφαλιστικό σας γραφείο και έχετε 2 υποψήφιους. Ο ένας είναι πολύ έμπειρος, κάποτε είχε πάρα πολλά χρήματα, το δικό του γραφείο και αρκετό “λίπος” αλλά τελικά τα έχει χάσει όλα. Ο άλλος είναι νεώτερος, φιλόδοξος αλλά ποτέ του δεν έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο. Παλεύει όμως κάθε μέρα να είναι η καλύτερη δυνατή. Τελικά, ποιον θα επιλέγατε για να προσλάβετε ως υπάλληλο στο δικό σας γραφείο;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − six =