Χρήσιμες φράσεις – γνωμικά του Sir Alex Ferguson

Sir-Alex-FergusonΤον Sir Alex Ferguson τον γνωρίζουν όλοι…ή μάλλον σχεδόν όλοι….Ο επί 27 συναπτά έτη Manager & Coach ης Manchester United κέρδισε τα πάντα και πλέον αποσύρθηκε από τους πάγκους, αναλαμβάνοντας το ρόλο του Γενικού Διευθυντή της Manchester United.

Στα 27 αυτά χρόνια ήταν πολλοί αυτοί που τον κατέκριναν, τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και εξ αιτίας του απολυταρχικού τρόπου με τον οποίο διοικούσε την ποδοσφαιρική ομάδα της United. Άσχετα με το αν έχουν δίκιο ή άδικο αυτοί που τον αμφισβήτησαν, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως ο Sir Alex είναι ένας άκρως επιτυχημένος επαγγελματίας με εμπειρία πραγματικά απαράμιλλη.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να σκεφτούμε σοβαρά κάποιες σοφίες-απόψεις-γνωμικά που κατά καιρούς έχει εκφράσει. Ας δούμε κάποια παραδείγματα όπως αυτά παρουσιάστηκαν σε σχετικό άρθρο του αγγλικού Τύπου τις προηγούμενες μέρες και ας σκεφτούμε πως αυτά είναι χρήσιμα και στη δική μας επαγγελματική καθημερινότητα.

 

–         Για την ανταγωνιστικότητα: “Ποτέ δεν έπαιξα για την ισοπαλία»

 

–         Για την ήττα: «Κάποιες φορές πρέπει να σηκώνουμε ψηλά το χέρι δείχνοντας τον αντίπαλο και να λέμε πως, ΝΑΙ, είναι καλύτεροι από εμάς».

 

–         Για το κίνητρο: «Για κάθε άνθρωπο δύο λέξεις είναι αυτές που αρκούν ώστε να του δώσουν κίνητρο να συνεχίσει. Πρόκειτα για τις απλές λέξεις well done (μπράβο στα αγγλικά) χωρίς μάλιστα άλλες περιττές εκφράσεις που να υπερθεματίζουν ».

 

–         Για τον έλεγχο της ψυχραιμίας: «Δεν μπορείς να χάνεις την ψυχραιμία σου όταν έχεις να κάνεις με 30 κορυφαίους παίκτες που ταυτόχρονα είναι παιδιά αλλά και εκατομμυριούχοι. Αν έχουν λάθος συμπεριφορά απλά θα τιμωρηθούν».

 

–         Για την επιτυχία: «Η επιτυχία είναι απλά μια επιβράβευση ότι έχεις κάνει τη δουλειά σου καλά ή και πάρα πολύ καλά. Σημαίνει επίσης ότι πολλοί θα θέλουν να σε φτάσουν, άρα θα πρέπει να δεις τι καλύτερο ακόμα έχεις να κάνεις και πως θα το κάνεις στο άμεσο μέλλον».

 

–         Για την κριτική: «Αν έδινα σημασία σε όσους μου έχουν πει ότι δεν έκανα καλά τη δουλειά μου, τότε απλά δεν θα είχα χρόνο για να την κάνω καλά. Για αυτό από όσους μου ασκούσαν κριτική είχα επιλέξει 3,4 τους οποίους εκτιμούσα, άκουγα πραγματικά και σεβόμουν την αποψή τους, προσπαθώντας πάντα να γίνω καλύτερος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =