Αύξηση των ασφαλίσεων ζωής!

17-4Σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών  Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο δίμηνο του 2014 προκύπτει για τις ασφάλειες ζωής ανοδική τάση με αύξηση 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο για το 2013. Αν προστεθούν και οι ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις η παραγωγή ασφαλίσεων συνολικά έχει αυξηθεί κατά 3,9%. Από την άλλη πλευρά, οι ασφαλίσεις κατά ζημιών παρουσιάζουν πτώση 5,2%, με τις ασφαλίσεις χερσαίων οχημάτων να έχουν μειωθεί κατά 10,5%. Στο σύνολο της η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και ζημιών παρουσίασε μείωση κατά 2,8%.

 

Μετά τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας το τελευταίο διάστημα είναι αναπόφευκτο ο ασφαλιζόμενος να στρέφεται στην ιδιωτική ασφάλιση για να διασφαλίσει πρωτίστως ότι θα είναι καλυμμένος σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, αλλά και για να έχει την ασφάλεια για την οποία πληρώνει.

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι για τον ασφαλιστή παρουσιάζεται μια ευκαιρία να δείξει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του. Με την ανοδική τάση στον κλάδο των ασφαλειών ζωής μπορεί να επισημάνει τους λόγους για τους οποίους η ασφάλιση μέσω του ασφαλιστικού πράκτορα αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή εσόδων για την κάθε ασφαλιστική εταιρεία.

 

Οι κλάδοι ζωής και υγείας, είναι οι κατ’ εξοχήν κλάδοι στους οποίους αναδεικνύεται ο ρόλος του διαμεσολαβητή σε συμβούλου. Η πολυπλοκότητα των προϊόντων ασφάλισης καθώς και η ποικιλία στις απαιτήσεις των πελατών, καθιστούν τον ασφαλιστή απαραίτητο στη διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου πακέτου ασφάλισης.

 

Με το Insurance Manager μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παραγωγή του γραφείου σας, μέσα από την καρτέλα στατιστικά και να εξάγετε reports για να συγκρίνετε την παραγωγή σας ανάμεσα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα νέα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 − 4 =