Αναδιοργανωθείτε για να πετύχετε εν μέσω κρίσης!

reengineer
Στη περίοδο κρίσης που διανύουμε, διαφοροποιείται ο τρόπος με τον οποίο κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να λειτουργεί για να βγει κερδισμένος.

Το ασφαλιστικό περιβάλλον έχει αλλάξει και καλό θα ήταν, ως ασφαλιστής,  να προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον και να στρέψετε τη κατάσταση υπέρ σας.

Αναδιοργανωθείτε λοιπόν για να επιτύχετε όχι μόνο να επιβιώσετε, αλλά και να βγείτε κερδισμένοι εν μέσω κρίσης.

Εδώ είναι μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν προς τη κατεύθυνση αυτή:
 

  • Αξιολογήστε το περιβάλλον σας. Σε πρώτη φάση, δείτε κατά πόσο οι συνεργάτες/πελάτες σας ανταποκρίνονται σε αυτά που επιθυμείτε και ερευνήστε τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να ορίσετε ρεαλιστικούς στόχους για να έχετε μια επιτυχημένη πορεία στον ασφαλιστικό κλάδο.
  •  

  • Γίνετε επιλεκτικοί με τους συνεργάτες σας. Οι συνεργαζόμενοι με εσάς ασφαλιστές θα πρέπει να κινούνται στα ίδια πλαίσια και να μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με εσάς. Αν κάποιος συνεργάτης σας δεν έχει τους ίδιους ή παρεμφερείς στόχους θα δημιουργούνται μόνο προβλήματα, τα οποία θα γιγαντώνονται συνεχώς.
  •  

  • Επιλέξτε τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες. Παρόμοια, θα πρέπει να επιλέγετε και τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε, εφόσον δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλετε να προσφέρετε και να επιτύχετε. Προσοχή όμως, γιατί θα πρέπει να προσδιορίσετε ακριβώς τους λόγους απόρριψης. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ σημαντική τεχνική, αφού θα δείχνετε ότι είστε σωστοί επαγγελματίες, που ως προτεραιότητά σας έχετε θέσει τον ασφαλιζόμενο και επιλέγετε τους συνεργάτες σας με βάση την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη σας.
  •  

  • Γίνεται ειδικοί σε ορισμένους τύπους ασφαλειών.  Αφού έχετε αξιολογήσει το περιβάλλον σας και έχετε επιλέξει τους συνεργάτες σας και τις ασφαλιστικές εταιρίες που ανταποκρίνονται πληρέστερα στους στόχους σας, καθορίστε τους τύπους ασφαλειών που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς και τους ασφαλιζόμενους που εκπροσωπείται. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να αγνοείτε  τους άλλους τύπους ασφαλειών. Το να είστε αυθεντία σε σημαντικότερους για εσάς τύπους ασφαλειών θα σας δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα, μεγαλύτερο κύρος και μακροπρόθεσμα περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες.

 

 

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσότερα νέα και tips.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + ten =