Ασφαλιστικές ΕΠΥ-Πως επηρεάζονται οι διαμεσολαβητές

wonderΈχουμε μιλήσει σε προηγούμενο κείμενο για τις direct ασφάλειες και το κατά πόσο μπορεί ή όχι να αποτελούν απειλή για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Όμως, δεν είναι μόνο οι direct ασφαλίσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος ασφαλιστής αλλά και οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ).

 

Πρόκειται για ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, άλλα η εποπτεία τους γίνεται από τις εποπτικές αρχές των κρατών-μελών που έχουν την έδρα τους (μόνο εταιρείες της Ε.Ε. μπορεί να αναπτυχθούν με καθεστώς ΕΠΥ προς το παρόν).

 

Καθοριστικό κριτήριο επιλογής ασφάλειας είναι το χαμηλό κόστος και οι ΕΠΥ σε αυτό το σημείο έχουν το πλεονέκτημα, αν και με τις συνεχείς πτώσεις στα ασφάλιστρα από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών η διαφορά μειώνεται αισθητά.

 

Το πρώτο ερώτημα για τις ΕΠΥ είναι κατά πόσο είναι ασφαλής επιλογή για τους καταναλωτές, αφού δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ασφαλιζόμενοι είναι προστατευμένοι από απάτη και οι έλεγχοι των ΕΠΥ είναι ελλιπείς.
Ωστόσο αν εισαχθούν μεγάλες και με αναγνωρισιμότητα ασφαλιστικές εταιρείες με καθεστώς ΕΠΥ στην ελληνική αγορά, επόμενο θα είναι η δημοτικότητα και η αξιοπιστία τους να αυξηθούν.

 

Αυτό που σας αφορά ως ασφαλιστές είναι ο τρόπος προσέγγισης των ασφαλιζόμενων και το πως θα επηρεαστείτε εσείς. Ήδη μερικές εταιρείες ΕΠΥ δραστηριοποιούνται στις online ασφάλειες και σταδιακά είναι πιθανό να αρχίσουν να αναλαμβάνουν και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές την πώληση συμβολαίων από ασφαλιστικές εταιρείες ΕΠΥ.

 

Αυτό το οποίο θα παίξει ρόλο για την ανάληψη αυτών των συμβολαίων είναι πρωτίστως το ύψος της προμήθειας που θα δίνεται στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή αλλά και η φερεγγυότητα των εταιρειών.

 

careful
Τι είναι όμως αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξει ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;

 

Το βασικότερο όλων είναι, αν επιλέξετε συνεργασία με μια εταιρεία ΕΠΥ, να είστε 100% σίγουρος για την αξιοπιστία της, ώστε να μπορέσετε να καλύψετε κάθε πελάτη σας σε περίπτωση που χρειαστεί. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει έδρα της εταιρείας στην Ελλάδα, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία, αν αυτό απαιτηθεί.

 

Τα χαμηλά ασφάλιστρα είναι σημαντικό κίνητρο για την αγορά ασφάλειας και ίσως οι πωλήσεις των ασφαλιστηρίων από εταιρείες ΕΠΥ αυξηθούν, αλλά πρέπει ο καταναλωτής να μάθει ότι δεν είναι το μόνο σημαντικό η τιμή ενός συμβολαίου.

 

Η ασφαλιστική συνείδηση του καταναλωτή επιτάσσει να ερευνούν το καλύτερο δυνατό για την ασφάλιση, αλλά χωρίς να παραμελούν τις καλύψεις και να μην αμελούν το πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση.
Ο ασφαλιστής δεν είναι μεσάζοντας και δεν πουλάει απλάασφάλειες, κάνει πολλά περισσότερα, είναι σύμβουλος για την καλύτερη επιλογή, είναι αυτός που θα δείξει στον ασφαλιζόμενο ότι χρειάζεται για την καλύτερη ασφάλιση, όπως όροι και λεπτομέρειες που μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα σε μια online ασφάλιση. Ο διαμεσολαβητής είναι αυτός που θα τρέξει σε περίπτωση που χρειαστεί και αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των direct ασφαλίσεων.

Περιηγηθείτε στο blog μας για περισσοτερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =